Sen český repre o zlatý koblize

Jak útočník Babiš v poslední třetině Čecha koblihou udolal.

Všichni máme rádi hokej, ne? Jen to hvízdne, jsme my Češi patrioti a není nad hokejovou reprezentaci nebo trenéra, který dává dohromady sestavu hráčů. Přenesme se tedy do jednoho hokejového studia.

„Po první třetině vede Německo 3:0, naší reportérce se podařilo udělat rozhovor s jedním z hráčů. Deniso, je to tvoje,“ předá slovo komentátor své kolegyni, která už stojí u jednoho z útočníků národního týmu. „Asi se shodneme na tom, že první třetina nebyla dobrá z pohledu české reprezentace, Andreji. O čem jste se bavili v kabině?“ – „No, tak především ide říct, že za všetko může Kalousek. Ten za to môže, kmotr, co všecko řídí. Stav našeho hokeje, všetko je to kvôli němu.“ – „Počkejte, ale aby nezapadla fakta. Vy jste tedy střílel góly díky Kalouskovi.“ – „Ne, ne ne. Není to pravda. Já se vůbec nemusim zpovídat, paní redaktorko, jakoo. Nikomu. Za všecko môže Kalousek, já hraju hokej pro lidi. A Sobotka je kapitán k smíchu, sorry jakoo.“  Babiš nasupeně odchází.

Začíná druhá třetina, ale český tým ještě není v plné sestavě na ledě a komentátor spouští:
 „Možná by stálo za to ještě zmínit, že dnes jsou hlavními rozhodčími Jaroslav Blažej a Ludmila Sigmundová, diskutéři z Novinek, na čarách Jaroslav Plesl z Mladé fronty DNES a Marek Wollner z České televize. Rozporuplný výběr, někteří rozhodčí měli v minulosti s některými našimi hráči problémy.“ – „K problémům, Petře, že na tebe navážu… Můžeme pociťovat, že z českého týmu se vytratila pohoda a určitá soudržnost. Týmový duch odletěl spolu s Rachnou kachnou do ruských lovišť, bohužel poslední větší vítězství pamatujeme z roku ´89 nad Sbornou. Otázkou je, i jakou roli v týmu zastává Babiš. Proslýchá se, že trenér české reprezentace už nemusí mít takové slovo, stejně tak kapitán Sobotka. Trenér Čech se k tréninkům a zápasům prakticky nevyjadřuje, hraje Babišovi druhé housle.“
 – „Roberte, jestli ti do toho můžu skočit, konečně se začalo hrát. Za český tým v první formaci nastupují útočníci Sobotka, Babiš, Zaorálek a obránci Chovanec, Stropnický. Chytat bude i nadále Jurečka. Na německé straně začíná sestava Merkel, Merkel, Merkel, obránci Merkel a Merkel. Jedinou slabinou německého týmu je, že je německý, avšak i v životě Merkel je česká stopa! Tedy případný úspěch Německa bude i českým úspěchem,“ dodává vzrušeně komentátor.
Kamera následně zabírá v hledišti Václava Klause. Komentátor si Klause všimne a reaguje: „Jak můžeme vidět, legendy českého hokeje se rády vrací a pozorují své nástupce. Václav Klaus je toho krásnou ukázkou,“ hlásí komentátor, jeho hlas radostně vyskakuje a komentuje dál dění na ledě: „Ve třech táhneme dopředu za německou útočnou linii! Merkel křižuje Sobotku, Babiš najíždí k bráně zakončí další tzv. Kalouskův gól? … ale… kde máme kotouč?“ zazní nervózně. Kamera opět hledá v hledišti Václava Klause, tentokrát neúspěšně.
Druhá třetina je ještě větším trápením než třetina první. Babiš záměrně blokuje Sobotkovy střely, hokejisti českého týmu si nepřihrávají a vydávají se na sólo akce. Nejsou schopni se dostat ani do útočného pásma.
Před začátkem třetí třetiny kapitán Sobotka odešel přepočítat hokejky a s týmem nekomunikuje. Babiš odvádí rozhořčeného trenéra Čecha. „Všimněte si, jak Babiš o Čecha pečuje,“ obdivuje Babiše komentátor. Babiš zrovna trenéru Čechovi podává koblihu, plácá ho po rameni a odvádí ho do útrob stadionu.
Reportérka zastavuje Babiše odvádějícího trenéra Čecha. Babiš se oboří, „Čech již nezastupuje roli trenéra, nebude mluvit ani do sestavy, ani do herního plánu. Náš tým je stroj a já jsem jeho motorem,“ a odchází s Čechem pryč.

Anna Šambergerová

+420 111 222 333 /

asambergerova@gmail.com

Profil

Komentáře